The White Queen

The White Queen

First air date: 16.06.2013ENDED
Your rating: 0
9.8 4 votes

Creator

Emma Frost
Creator

Cast

Max Irons isKing Edward
King Edward
Rebecca Ferguson isElizabeth Woodville
Elizabeth Woodville
James Frain isLord Warwick
Lord Warwick
Caroline Goodall isDuchess Cecily
Duchess Cecily
David Oakes isGeorge Duke of Clarence
George Duke of Clarence
Aneurin Barnard isRichard Duke of Gloucester
Richard Duke of Gloucester
Janet McTeer isJacquetta Woodville
Jacquetta Woodville
Faye Marsay isAnne Neville
Anne Neville
Eleanor Tomlinson isIsabelle Neville
Isabelle Neville
Juliet Aubrey isCountess of Warwick
Countess of Warwick

Video trailer

Synopsis

Regina Albă – The White Queen este un serial britanic de televiziune inspirat din bestseller-ul istoric semnat Philippa Gregory, The Cousins’ War.

Pe fundalul Războiului celor două Roze, serialul spune povestea unor personaje feminine, prinse în conflictul prelungit dus pentru tronul Angliei. Acțiunea începe în 1464 – țara fusese deja în război de nouă ani, în care două tabere din aceeași familie, casa de York și casa de Lancaster, se luptau pentru tronul Angliei.

Elizabeth, protagonista, fusese căsătorită cu Sir John Grey, care murise în luptă în cea de-a doua bătălie de la St. Albans, din 1461, luptând de partea casei Lancaster și a regelui ei, Henry al VI-lea. Tatăl tinerei, baronul Rivers, susține la rândul lui casa Lancaster, iar mama acesteia, Jacquetta, are legături de familie atât cu Henry al VI-lea cât și cu soția acestuia, Margaret de Anjou.

Într-o dimineață, Elizabeth întâlnește suita noului rege (al casei York și adversar al casei Lancaster), Edward al IV-lea (Max Irons), căruia îi cere milă și, ca văduvă cu doi copii, îi cere înapoi pământurile fostului ei soț. Edward – care are o reputație de playboy – se îndrăgostește de ea pe loc. Edward își dorește ca Elizabeth să devină amanta lui, ceea ce ea refuză, amenințând chiar cu sinuciderea atunci când avansurile regelui devin prea insistente.

Atunci când Edward pleacă în luptă, celor doi li i se face dor unul de altul. La întoarcere, o cere de soție și ea acceptă. Însă, dacă s-ar căsători, Edward și-ar periclita fragila poziție.

The White Queen
The White Queen
The White Queen
The White Queen
The White Queen
The White Queen
The White Queen
The White Queen
The White Queen
The White Queen
Original title The White Queen
First air date Jun. 16, 2013

Seasons and episodes

1 Season 1 16.06.2013