Terror’s Advocate

Terror’s Advocate

Air date: 06.06.2007 France Runtime: 135 min. UNRATED
Your rating: 0
9 1 vote

Video trailer

Director

Cast

Synopsis

L’avocat de la terreur – Avocatul terorii – Ce convingeri il calauzesc pe avocatul Jacques Verges? Barbet Schroeder duce o ancheta pentru a elucida “misterul” din spatele celui supranumit “avocatul terorii”, aparatorul unor criminali si teroristi precum Carlos Sacalul sau nazistul Klaus Barbie. Tanar absolvent, Verges dispare opt ani dupa razboiul din Algeria, dupa care se reintoarce pentru a apara in fata instantei unele dintre cele mai reprobabile si controversate personalitati ale istoriei, inclusiv pe Slobodan Milosevic. De ce?

In timpul Razboiului de Independenta Algerian, el o apara pe Djamilah Bouhired care este vinovata de un atentat cu bomba intr-un bar in septembrie 1956. Dupa ce previne condamnarea la moarte a acesteia, Vergès se casatoreste cu ea. Printre ffigurile criminale care au comis diverse acte impotriva umanitatii aparate de Verges a fost si Saddam Hussein.

Este oare Vergès un aparator constient al acestor oameni blamati, sau chiar un complice al lor? Acesta este aspectul pe care il discuta documentarul, prezentand evenimentele din viata avocatului.

Terror’s Advocate
Original title L'avocat de la terreur
IMDb Rating 7.2 1,358
TMDb Rating 6.5