Passage to Marseille

Passage to Marseille

Air date: 16.02.1944 USA Runtime: 109 min. APPROVED
Your rating: 0
9 1 vote

Video trailer

Director

Cast

Humphrey Bogart isJean Matrac
Jean Matrac
Claude Rains isCaptain Freycinet
Captain Freycinet
Michèle Morgan isPaula Matrac
Paula Matrac
John Loder isManning
Manning
Victor Francen isCaptain Patain Malo
Captain Patain Malo

Synopsis

Filmul a reunit o mare parte din actorii din pelicula Casablanca (1942). Este unul dintre puținele filme in care s-a utilizat un flashback într-un flashback si asta datorita structurii narative a romanului pe care se bazează.

Filmul se deschide de la o baza aeriana din Anglia în timpul al doilea război mondial.Capitanul Freycinet (Claude Rains) spune povestea piloților francezi staționati acolo unui jurnalist. Acest lucru duce la deschiderea unui flashback in care e prezentata actiunea dupa un vapor, Ville de Nancy, chiar înainte de înfrângerea Franței de către germani. Cinci condamnați se găsesc în derivă într-o canoe mică în Marea Caraibelor: Marius (Peter Lorre), Garou (Helmut Dantine), Petit (George Tobias), Renault (Philip Dorn) și liderul lor, Matrac (Humphrey Bogart). Luati la bord, au spus capitanul Patain Malo (Victor Francen) povestea evadarii , evadare ce s-a realiziat cu scopul de a se alatura armatei franceze in lupta impotriva germanilor. Aflati in drum spre Franta , acestia sunt surprinsi de semnarea tratatului de la Vichy si capitularea Frantei. La bordul navei se isca o revolta intrucat o parte din marinari vor sa predea incarcatura de nichel (pretioasa pe timp de razboi) britanicilor si nu nemtilor.

In cele din urma militarii fideli maresalului Petain sunt invinsi si evadatii ajung in Anglia. Matrac devine mitralior pe un bombardier. Soția sa Paula (Michèle Morgan) si fiul lor, pe care el nu l-a vazut niciodata, trăiesc în Franța ocupată. Așa că, după fiecare misiune, el zboară peste casa lor si le arunca o scrisoare. Va reusi Matrac sa revina alturi de familia lui?

Passage to Marseille
Passage to Marseille
Passage to Marseille
Original title Passage to Marseille
IMDb Rating 6.9 3,155
TMDb Rating 6.4