An American in Paris

An American in Paris

What a joy! It's M-G-M's Technicolor musical! Air date: 08.08.1951 USA Runtime: 113 min. NOT RATED
Your rating: 0
9 1 vote

Video trailer

Director

Cast

Gene Kelly isJerry Mulligan
Jerry Mulligan
Leslie Caron isLise Bouvier
Lise Bouvier
Oscar Levant isAdam Cook
Adam Cook
Georges Guétary isHenri Baurel
Henri Baurel
Nina Foch isMilo Roberts
Milo Roberts
Anna Q. Nilsson isKay Jansen
Kay Jansen
John Eldredge isJack Jansen
Jack Jansen
Hayden Rorke isTommy Baldwin
Tommy Baldwin
Dudley Field Malone isWinston Churchill
Winston Churchill
Ann Codee isTherese
Therese

Synopsis

Un american la Paris este considerat unul dintre cele mai bune 100 de filme din topul Institutului American de Film. Este un musical, o comedie, dar mai ales o poveste de dragoste.

Paris. Dupa cel de-al doilea razboi mondial. Jerry Mulligan (Gene Kelly) incearca sa-si descopere vocatia de pictor in orasul tuturor artistilor. De fapt, el are certitudinea propriei valori, nefiind cu nimic vinovat de faptul ca lumea este atat de reticenta si nu doreste deloc sa se imbunatateasca, acceptandu-i opera. Asadar, in asteptarea unei recunoasteri unanime, Jerry are norocul de a fi descoperit de Milo Roberts (Nina Foch). Ea este mostenitoarea unei averi fabuloase, o femeie foarte influenta si mai mult, interesata de Jerry. Ca artist si nu numai. Totul pare ca s-a aranjat foarte bine, numai ca tanarului pictor ii pune capac o senzuala frantuzoaica: Lise Bouvier (Leslie Caron). Ea este insa logodita cu un barbat mai in varsta, iar Jerry va trebui sa o convinga ca dragostea lui este nemuritoare, dupa cum insusi spune.

Un american la Paris nu inseamna numai povestea de dragoste ai carei protagonisti sunt Gene Kelly si Leslie Caron. Inseamna si muzica lui George Gershwin si capacatatea lui Gene Kelly de a-si exprima sentimentele prin dans. Pentru scena finala de balet – care este de 17 minute – filmarile au durat o luna si au avut un ritm foarte sustinut. Leslie Caron, care suferise de malnutritie in timpul celui de-al doilea razboi mondial, a facut eforturi sustinute pentru a tine pasul cu Gene Kelly.

An American in Paris
An American in Paris
An American in Paris
An American in Paris
An American in Paris
An American in Paris
An American in Paris
An American in Paris
Original title An American in Paris
IMDb Rating 7.2 24,798
TMDb Rating 6.9